Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@16:14:12 GMT

رئیس‌جمهور آرامش را به بازار طلا بازگرداند

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۰۳۸۹

رئیس‌جمهور آرامش را به بازار طلا بازگرداند

ایسنا/اصفهان رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر بازار طلا غیرقابل پیش بینی است، گفت: بعد از اظهارات رئیس جمهور مبنی بر کنترل بازار ارز، نرخ طلا در بازار سیر نزولی به خود گرفته و با تداوم این روند، آرامش به بازار برمی گردد.

هوشنگ شیشه بران در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت امروز بازار طلا بعد از سخنرانی روز گذشته رئیس جمهور مبنی بر کنترل فوری بازار ارز و نرخ تورم، اظهار کرد: امروز (دوشنبه- ۸ شهریور) با شروع معاملات در بازار جهانی اونس طلا به ۱۸۱۴ دلار رسید که در مقایسه با آخرین رقم اعلام شده، اونس سه دلار کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه البته اونس جهانی طلا به طور کلی در بالاترین قیمت خود طی سه هفته اخیر قرار گرفته است، افزود: پس از سخنرانی رئیس بانک مرکزی آمریکا مبنی بر عدم افزایش نرخ بهره، اونس جهانی طلا افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان اما به آخرین وضعیت بازار طلای ایران اشاره کرد و گفت: بعد از سخنرانی روز گذشته، از همان زمان قیمت دلار رو به کاهش رفته و این روند نزولی همچنان ادامه دارد.

وی تصریح کرد: روز گذشته قیمت دلار ۵۰۰ تومان کاهش یافت و امروز دوشنبه در این ساعت نرخ دلار  نسبت به روز یکشنبه ۵۵۰ تومان کاهش یافته و به ۲۷ هزار و ۱۰۰ تومان در بازار آزاد رسیده است.

شیشه بران همچنین افزود: در صرافی ملی آخرین رقم اعلام شده در ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه برای فروش دلار ۲۶ هزار و ۳۵۸ تومان و برای یورو ۳۰ هزار و ۵۸۹ تومان بود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر با کاهش نرخ ارز و همچنین کاهش سه دلاری اونس جهانی طلا، سکه امامی از کانال ۱۲ میلیون به کانال ۱۱ میلیون تومان رسید و قیمت آن ۱۱ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان توضیح داد: روند کاهش در بازار طلا به تاثیر سخنرانی روز گذشته سخنرانی رئیس جمهور برای کنترل بازار ارز برمی گردد و اگر همین روند ادامه یابد، آرامش تا حدودی به بازار سکه و طلا باز می گردد.

وی البته با تاکید بر اینکه رکود همچنان در بازار طلا وجود دارد و دادستد در آن بسیار اندک است، گفت: به دلیل دادو ستد بسیار اندک، حباب سکه همچنان رو به کاهش و امروز حدود ۴۰۰ هزار  تومان است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با اشاره به آخرین نرخ طلا و سکه در بازار اصفهان در ساعت تنظیم این خبر، اظهار کرد: در حال حاضر نرخ سکه امامی ۱۱ میلیون و ۸۹۰ تومان، سکه طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۶۰۰ تومان، نیم سکه ۶ میلیون ۱۵۰ تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۸۵۰ تومان و سکه یک گرمی بانک مرکزی ۲ میلیون و ۳۵۰ تومان است.

وی همچنین اضافه کرد: امروز نسبت به روز گذشته سکه طرح جدید ۱۸۰ هزار تومان، نیم سکه ۱۵۰ هزار تومان و ربع سکه ۵۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است.

شیشه بران همچنین گفت: امروز دو شنبه ۸ شهریور ماه هر مثقال طلا ۵ میلیون و ۳۲ هزار تومان است که در مقایسه با روز گذشته که ۵ میلیون و ۵۲ هزار  تومان بود و همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۱۶۱ هزار تومان کاهش یافته است.

وی با پیش بینی بازار طلا، اظهار کرد: در حال حاضر بازار طلا غیرقابل پیش بینی است، اما در صورتیکه بانک مرکزی اقدامات لازم را بر اساس دستور رئیس جمهور انجام دهد، طبیعتا روند بازار طلا نزولی خواهد شد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان تاکید کرد: در صورت تداوم روند کاهشی نرخ ارز در بازار، نرخ طلا نیز در بازار نزولی خواهد بود، با این وجود دادستد در بازار طلا بسیار کم و رکود بر بازار حاکم است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سکه قیمت طلا بازار ارز حباب سکه حال حاضر هزار تومان رئیس جمهور تومان کاهش روز گذشته بازار طلا ۱۱ میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۰۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد

امتداد - مدیرعامل اسبق بانک صادرات ایران با اشاره به نوسانات اخیر ارزی گفت: در شرایطی که بازار ارز هیجانی است متقاضی ندارد و برای حفظ ارزش پول ملی باید به سمت تک نرخی کردن ارز حرکت کنیم.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بهاءالدین حسینی هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پیش بینی کاهش نرخ تورم سال جاری در قیاس با سال گذشته و اثر آن بر ثبات در نرخ ارز گفت: سال گذشته نرخ تورم حدود ۵۲ درصد بود و برای امسال پیش بینی شده است که نرخ تورم به ۳۵ درصد برسد که یعنی نرخ تورم حدود ۱۷ درصد کمتر از سال گذشته باشد. به بیان دیگر این کاهش در نرخ تورم می‌تواند سرعت افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی را کنترل یا کاهش دهد.

به علت کاهش تقاضا، نرخ ارز فروکش می‌کند

هاشمی ضمن اشاره به نوسانات اخیر نرخ ارز و روند افزایشی و کاهشی شدن آن در ابتدای سال جاری گفت:‌ در شرایط نوسان، بازار به صورت محتاط عمل می‌کند. بعد از یک نوسان شدید و کاهش تقاضا، مدتی بازار نسبت به معاملات ارزی محتاط شد و به بیانی بازار غیر رسمی ارز برای مدتی راکد ماند. بنابراین در این شرایط که بازار ارز محتاط و با رکود تورمی همراه است به علت نبود یا کاهش تقاضا، نرخ ارز فروکش می‌کند.

وی با اشاره به گانه زنی‌های مطرح شده در رابطه با ارزپاشی در بازار غیر رسمی گفت: در شرایطی که بازار محتاط می‌شود، ارزپاشی صورت نمی‌گیرد و این رفتار بازار است که نرخ ارز را به علت عدم یا کاهش تقاضا به حالت متعادل‌تر نزدیک می‌کند.

یکسان سازی نرخ ارز راهکار حفظ ارزش پول ملی است

این کارشناس اقتصادی، یکی از راه کارهای کنترل نرخ ارز در جهت حفظ ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی را یکسان سازی نرخ ارز دانست و گفت: یکسان سازی نرخ ارز به همراه حذف سوبسیدها و جبران آن با پرداخت ریالی یکی از راه کارهایی است که برای ایجاد تعادل در بازر ارز صورت می‌گیرد. به بیان دیگر دو نرخی بودن ارز می‌تواند شرایط و بستر عدم تعال در نرخ ارز را ایجاد کند که با یکسان سازی نرخ آن و پرداخت ریالی یارانه ها می‌توان از راه‌های فرعی که برای سوداگری در بازار ارز اتخاذ می‌شود جلوگیری کرد.

هاشمی ادامه داد: در شرایطی که ارز دو نرخی باشد پول قوی، پول ضعیف‌تر را از دور خارج که می‌تواند یکی از علت‌های خروج ارز از کشور موضوع دونرخی بودن آن باشد. بر این اساس، یکی از مشکلات موجود در اقتصاد ما، خروج ارز غیر بازرگانی از کشور است که معمولا با هدف سرمایه گذاری و استفاده مجدد از ارز خارجی با نرخ بالاتر، انجام می‌شود.

معضلات بزرگنمایی در واردات و کوچک نمایی در صادرات

وی خاطر نشان کرد:‌ در شرایط دو نرخی و حتی چند نرخی بودن ارز، ممکن است اتفاقاتی مانند برزگ نمایی در واردات و کوچک نمایی در صادرات، رخ دهد که تعریف ساده آن تقلب در بازار ارز است و اینگونه می‌شود که با وجود واردات از طریق ارزهای مبادله‌ای و ترجیهی و کمک دولت برای کنترل قیمت‌ها، در بازار برخی از کالاهایی که از طریق ارزهای دولتی وارد می‌شوند را با نرخی بالاتر از نرخ آن ارز دولتی مشاهده می‌کنیم.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: مکانیزم و ماهیت بازار به شکلی است که وقتی ارز دو نرخی ‌شود، برخی از کالاهای موجود در بازار نیز دو نرخی می‌شوند. برای مثال وقتی کالای آرد برای نانوایی‌ها دونرخی و شامل آرد سهمیه‌ای و آزاد است، نمی‌توان ضمانت کرد که آرد سهمیه‌ای در نانوایی‌های آزاد پخت نشود.

هاشمی اظهار کرد: با تک نرخی شدن ارز، باید یارانه کالای اساسی به مصرف کننده تعلق بگیرد. حتی اگر سوبسیدها به تولید اختصاص پیدا کند می‌توان به تولیدکنندگان گفت که محصولات خود را با ارز آزاد تهیه و تولید کنند و به ازای آن ارز ریالی دریافت کنند و یا از برخی معافیت‌ها برخوردار شوند. با این حال بهترین روش پرداخت سوبسید، روشی است که سوبسید به مصرف کننده نهایی پرداخت شود، به عنوان مثال ارز تک نرخی و آزاد می‌شود و مصرف کننده محصول نهایی را با هزینه آزاد خریداری می‌کند. در طرف دیگر دولت سوبسید ریالی آن را به حساب مصرف کننده واریز می‌کند.

باید درآمدهای جانبی برای مردم ایجاد کرد

وی افزود: بی شک ارز دو نرخی می‌تواند شرایط رانت را فراهم کند. تنها راه مهار تورم کمک دولت به ثروتمند کردن و سهیم کردن جامعه در سود تولیدی و اقتصادی کشور است. حتی پرداخت یارانه نیز می‌تواند در بلند مدت تورم‌زا باشد. خوشبختانه امروز شرایط اشتغال نسبت به گذشته بهتر است و از لحاط تئوری زمانی که تورم بالا می‌رود اشتغال بیشتر می‌شود. به عبارتی بیکاری و تورم رابطه عکس دارند.

این کارشناس اقتصادی گفت:‌ در شرایط برخورداری از اشتغال می‌توان با ایجاد درآمد جانبی برای مردم مثل اختصاص سهام واقعی و سهام شرکت‌های بزرگ ملی، درآمدهای جانبی به جامعه اختصاص داد. بی شک مردم بزرگ‌ترین سرمایه کشور هستند، بنابراین دولت می‌تواند با اختصاص سهام با ارزش و سودآور ملی به مردم دارایی‌های مردم را افزایش دهد و در نهایت درآمدهای جانبی آن گسترش پیدا می‌کند. در این شرایط هزینه تک نرخی شدن ارز به راحتی جبران می‌شود و حتی زمینه رانت ارزی نیز از میان می‌رود.

هاشمی در پایان خاطر نشان کرد: ‌در نهایت باید گفت آسان‌ترین روش، پرداخت مستقیم پول به مردم است اما با سرمایه‌گذاری برای مردم و ایجاد منافع مالی از طریق تولید و کار برای آنها می‌توان در شرایط تک نرخی بودن ارز، درآمدهای مردم را به تعادل رساند.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد
  • پلیس، گرداننده فراری چند شرکت هرمی را به کشور بازگرداند
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • پاکبان دزفولی چک یک میلیاردی را به صاحبش بازگرداند
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • عکس یادگاری کارگران با رئیسی
  • نقص فنی، پرواز مشهد - تهران را از آسمان به مبدا بازگرداند